Як використовувати буряк для приготування млинців “Червоний оксамит” на сніданок

0
6

Бурякові млинці: яскравий сніданок, який здивує навіть найдосвідченіших гурманів

Сніданок-це фундамент дня. Від того, чим ми починаємо ранок, залежить наша енергія, настрій і продуктивність. Зізнаюся, я довгий час ставився до сніданку як до чогось рутинного і передбачуваного: тост з авокадо, вівсянка з фруктами… все це, безумовно, корисно, але іноді так хочеться чогось незвичайного, яскравого і незабутнього. І ось тут на сцену виходять Бурякові млинці!

Так, ви не помилилися. Буряк в млинцях-це не жарт. Це геніальне поєднання, яке дозволяє отримати не тільки смачний, але і неймовірно корисний сніданок. Спочатку я поставився до цієї ідеї з деякою настороженістю. Буряк-це, скоріше, інгредієнт для соків і салатів, а не для випічки. Але, піддавшись цікавості і надихнувшись рецептом з книги Кірстен Бак, я зважився на експеримент. І результат перевершив всі мої очікування!

Чому буряк-відмінний інгредієнт для млинців?

Перш ніж перейти до рецепту, давайте розберемося, чому буряк так добре підходить для млинців. По-перше, вона надає їм приголомшливий, насичений червоний колір, що нагадує знаменитий торт “Червоний оксамит”. По – друге, буряк-це джерело корисних речовин. Вона багата вітамінами групи B, клітковиною, антиоксидантами і мінералами. Все це сприяє поліпшенню травлення, зміцненню імунітету і підвищенню рівня енергії.

По-третє, буряк має м’який, солодкуватим смаком, який прекрасно поєднується з іншими інгредієнтами. Вона не перебиває смак млинців, а лише надає їм особливу глибину і пікантність. І, нарешті, буряк-це відмінний спосіб додати в раціон більше овочів, особливо для тих, хто не любить їх їсти в чистому вигляді.

Мій авторський рецепт бурякових млинців: секрети ідеального сніданку

Натхненний оригінальним рецептом, я трохи адаптував його, щоб зробити його ще більш смачним і корисним. Ось мій авторський варіант:

Інгредієнт:

  • 1,5 склянки борошна (я використовую цільнозернову та звичайну суміш для більш насиченого смаку)
  • 1 чайна ложка розпушувача (не забудьте перевірити термін придатності!)
  • ¼ Чайної ложки солі (балансує солодкість)
  • 1 середній варений буряк, очищений від шкірки і подрібнений (я вважаю за краще запікати буряк, щоб зберегти максимум корисних речовин)
  • 1,5 склянки рослинного молока (мигдальне, кокосове або вівсяне-на ваш смак)
  • 2 яйця (можна замінити на 2 столові ложки лляної муки, змішаної з 6 столовими ложами води для веганської версії)
  • 2 столові ложки кленового сиропу (або іншого природного підсолоджувача)
  • 2 столові ложки кокосової олії (розтопленої)
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • Рослинна олія для смаження (я використовую кокосове)

Додатково для подачі:

  • Кокосові збиті вершки (можна зробити самостійно, збивши кокосове молоко)
  • Свіжі ягоди (малина, полуниця, чорниця-ідеально!)
  • Листя м’яти (для свіжості і аромату)
  • Насіння Чіа або льону (для додаткової клітковини)

Приготування:

  1. У великій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач і сіль.
  2. У блендері або кухонному комбайні змішайте бурякове пюре, рослинне молоко, яйця (або замінник), кленовий сироп, розтоплене кокосове масло та екстракт ванілі до однорідності.
  3. Поступово додайте вологі інгредієнти в сухі, акуратно перемішуючи, щоб не перебити тісто. Воно повинно вийти досить густим, але текучим.
  4. Розігрійте антипригарну сковороду на середньому вогні. Додайте трохи рослинного масла.
  5. Виливайте тісто на сковороду, формуючи невеликі млинці (приблизно ¼ склянки на кожен).
  6. Смажте млинці по 2-3 хвилини з кожного боку, поки вони не підрум’яняться і не стануть повітряними.
  7. Подавайте млинці гарячими, прикрасивши збитими вершками, свіжими ягодами, листям м’яти і насінням Чіа або льону.

Мої поради та спостереження

  • Вибір буряка: Найкраще використовувати буряк насиченого бордового кольору-вона додасть млинців найкрасивіший відтінок.
  • Підготовка буряка: Я рекомендую запікати буряк у фользі в духовці, а не відварювати. Запечена буряк більш солодка і ароматна.
  • Консистенція тесту: Якщо тісто вийшло занадто густим, додайте трохи рослинного молока. Якщо занадто рідким – додайте трохи борошна.
  • Температура сковороди: Сковорода повинна бути досить гарячою, щоб млинці швидко зварилися і не вбирали занадто багато олії.
  • Не пересмажуйте: Млинці повинні бути золотистими, а не коричневими.
  • Експериментуйте з начинками: Крім збитих вершків і ягід, можна використовувати фруктові пюре, горіхові пасти, шоколадну стружку або навіть солоні начинки, такі як авокадо і лосось.

Висновок: яскравий сніданок для енергії та гарного настрою

Бурякові млинці-це не просто смачний і красивий сніданок, це справжнє джерело енергії і гарного настрою. Вони не тільки радують око своїм насиченим червоним кольором, але і насичують корисними речовинами, даруючи заряд бадьорості на весь день. Я впевнений, що цей рецепт стане одним із ваших улюблених! Спробуйте приготувати їх самі і переконайтеся в цьому особисто. І пам’ятайте, сніданок-це найважливіший прийом їжі, тому не нехтуйте ним і робіть його яскравим і незабутнім!