Бурякові млинці: яскравий сніданок, який здивує навіть найдосвідченіших гурманів
Сніданок-це фундамент дня. Від того, чим ми починаємо ранок, залежить наша енергія, настрій і продуктивність. Зізнаюся, я довгий час ставився до сніданку як до чогось рутинного і передбачуваного: тост з авокадо, вівсянка з фруктами… все це, безумовно, корисно, але іноді так хочеться чогось незвичайного, яскравого і незабутнього. І ось тут на сцену виходять Бурякові млинці!
Так, ви не помилилися. Буряк в млинцях-це не жарт. Це геніальне поєднання, яке дозволяє отримати не тільки смачний, але і неймовірно корисний сніданок. Спочатку я поставився до цієї ідеї з деякою настороженістю. Буряк-це, скоріше, інгредієнт для соків і салатів, а не для випічки. Але, піддавшись цікавості і надихнувшись рецептом з книги Кірстен Бак, я зважився на експеримент. І результат перевершив всі мої очікування!
Чому буряк-відмінний інгредієнт для млинців?
Перш ніж перейти до рецепту, давайте розберемося, чому буряк так добре підходить для млинців. По-перше, вона надає їм приголомшливий, насичений червоний колір, що нагадує знаменитий торт “Червоний оксамит”. По – друге, буряк-це джерело корисних речовин. Вона багата вітамінами групи B, клітковиною, антиоксидантами і мінералами. Все це сприяє поліпшенню травлення, зміцненню імунітету і підвищенню рівня енергії.
По-третє, буряк має м’який, солодкуватим смаком, який прекрасно поєднується з іншими інгредієнтами. Вона не перебиває смак млинців, а лише надає їм особливу глибину і пікантність. І, нарешті, буряк-це відмінний спосіб додати в раціон більше овочів, особливо для тих, хто не любить їх їсти в чистому вигляді.
Мій авторський рецепт бурякових млинців: секрети ідеального сніданку
Натхненний оригінальним рецептом, я трохи адаптував його, щоб зробити його ще більш смачним і корисним. Ось мій авторський варіант:
Інгредієнт:
- 1,5 склянки борошна (я використовую цільнозернову та звичайну суміш для більш насиченого смаку)
- 1 чайна ложка розпушувача (не забудьте перевірити термін придатності!)
- ¼ Чайної ложки солі (балансує солодкість)
- 1 середній варений буряк, очищений від шкірки і подрібнений (я вважаю за краще запікати буряк, щоб зберегти максимум корисних речовин)
- 1,5 склянки рослинного молока (мигдальне, кокосове або вівсяне-на ваш смак)
- 2 яйця (можна замінити на 2 столові ложки лляної муки, змішаної з 6 столовими ложами води для веганської версії)
- 2 столові ложки кленового сиропу (або іншого природного підсолоджувача)
- 2 столові ложки кокосової олії (розтопленої)
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- Рослинна олія для смаження (я використовую кокосове)
Додатково для подачі:
- Кокосові збиті вершки (можна зробити самостійно, збивши кокосове молоко)
- Свіжі ягоди (малина, полуниця, чорниця-ідеально!)
- Листя м’яти (для свіжості і аромату)
- Насіння Чіа або льону (для додаткової клітковини)
Приготування:
- У великій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач і сіль.
- У блендері або кухонному комбайні змішайте бурякове пюре, рослинне молоко, яйця (або замінник), кленовий сироп, розтоплене кокосове масло та екстракт ванілі до однорідності.
- Поступово додайте вологі інгредієнти в сухі, акуратно перемішуючи, щоб не перебити тісто. Воно повинно вийти досить густим, але текучим.
- Розігрійте антипригарну сковороду на середньому вогні. Додайте трохи рослинного масла.
- Виливайте тісто на сковороду, формуючи невеликі млинці (приблизно ¼ склянки на кожен).
- Смажте млинці по 2-3 хвилини з кожного боку, поки вони не підрум’яняться і не стануть повітряними.
- Подавайте млинці гарячими, прикрасивши збитими вершками, свіжими ягодами, листям м’яти і насінням Чіа або льону.
Мої поради та спостереження
- Вибір буряка: Найкраще використовувати буряк насиченого бордового кольору-вона додасть млинців найкрасивіший відтінок.
- Підготовка буряка: Я рекомендую запікати буряк у фользі в духовці, а не відварювати. Запечена буряк більш солодка і ароматна.
- Консистенція тесту: Якщо тісто вийшло занадто густим, додайте трохи рослинного молока. Якщо занадто рідким – додайте трохи борошна.
- Температура сковороди: Сковорода повинна бути досить гарячою, щоб млинці швидко зварилися і не вбирали занадто багато олії.
- Не пересмажуйте: Млинці повинні бути золотистими, а не коричневими.
- Експериментуйте з начинками: Крім збитих вершків і ягід, можна використовувати фруктові пюре, горіхові пасти, шоколадну стружку або навіть солоні начинки, такі як авокадо і лосось.
Висновок: яскравий сніданок для енергії та гарного настрою
Бурякові млинці-це не просто смачний і красивий сніданок, це справжнє джерело енергії і гарного настрою. Вони не тільки радують око своїм насиченим червоним кольором, але і насичують корисними речовинами, даруючи заряд бадьорості на весь день. Я впевнений, що цей рецепт стане одним із ваших улюблених! Спробуйте приготувати їх самі і переконайтеся в цьому особисто. І пам’ятайте, сніданок-це найважливіший прийом їжі, тому не нехтуйте ним і робіть його яскравим і незабутнім!