Спочатку бонбоньерка були двох видів:

високі у формі куба або скриньки для зберігання розсипних цукерок, (їх виготовляли з дерева або металу — срібла, міді, латуні, жерсті);
плоскі з картону (в яких переносили цукерки з кондитерської), в них в один ряд укладали тендітні цукерки (з лікерною начинкою).
На сьогоднішній день популярністю користується другий вид бонбоньєрок. Сучасна бонбоньєрка є свого роду паспортом виробу: вона містить інформацію про фірмі, фабриці, рік її заснування, як і назву виробу (іноді з поясненням), ціні, вазі всіх і окремих цукерок.

Бонбоньєрки часто стають предметом колекціонування, так як містять відомості з історії кондитерського виробництва. Завдяки весільним європейським традиціям бонбоньєрки дарують гостям на весіллі в знак подяки за те, що вони відвідали урочистості. У них кладуть трохи глазурованого мигдалю або невеликі шоколадні цукерки у фользі, іноді — м’ятні цукерки (в якій непарній кількості). Бонбоньєрки декорують кольоровим папером з малюнками, різними прикрасами. Роздавати бонбоньєрки прийнято в кінці весільного торжества.